Temperaturregulering i kompresjonsstrømper

Myk økologisk bomull og resirkulert polyamid gir en temperaturregulerende effekt. Kompresjonsstrømpen mediven cotton inneholder begge materialer. På denne måten fungerer  temperaturbalansen i strømpene: hvis det er varmt, har de en kjølende effekt - hvis det er kaldt, varmer de.

Temperaturregulering i kompresjonsstrømper

Hva er temperaturregulering?

Temperaturregulering er balanseringen av svingninger i kropps- eller hudtemperatur (varmebalanse). Menneskelig temperaturregulering skjer gjennom komplekse fysiologiske prosesser. Klær laget av spesielle tekstiler kan medvirke til dette ved å absorbere eller avgi varme. Resultatet blir en behagelig temperaturregulering der materialet - avhengig av situasjonen - avkjøler eller varmer.

Hvordan fungerer temperaturreguleringen med Økologisk bomull i en kompresjonsstrømpe?

mediven cotton 1 inneholder en kombinasjon av fibre som bidrar til regulering av temperaturen. Innholdet i strømpene har 27 prosent ekte økologisk bomull. Direkte på huden har bomullen en absorberende funksjon: den absorberer overflødig fuktighet så vel som svette fra huden og lagrer den inne i fiberne. Ved høyere temperaturer fordamper væsken.

De funksjonelle fibrene er fuktavvisende: polyamid og elastan på utsiden av kompresjonsstrømpen leder fuktighet og vanndamp bort til utsiden. Dette gir en avkjølende og fordampende effekt som føles frisk mot huden. Strømpen er også behagelig å ha på seg i den varme årstiden.

I tillegg er det små luftrom inni strikkematerialet, som har en isolerende effekt ved lavere temperaturer - bena holder seg behagelig varme.

 

Vis merknader:

1 Tiltenkt formål: mediven cotton
Rundstrikket medisinsk kompresjonsstrømpe til  kompresjon av de nedre ekstremitetene, hovedsakelig til behandling av sykdommer i venesystemet.