Personvernerklæring

Vi setter pris på din interesse for nettstedet vårt. Beskyttelsen av personvernet ditt er veldig viktig for oss.

Personvernerklæring

Vi tar personvern på alvor

Det er viktig for oss å beskytte personvernet ditt når vi behandler dine personlige opplysninger. Når du besøker nettstedet vårt, lagrer våre nettservere IP-adressen til internettleverandøren din, nettstedet du besøkte før du kom til nettsiden vår, sidene du besøker på nettstedet vårt samt datoen og varigheten av besøket som standard. Denne informasjonen er nødvendig for å sikre teknisk visning av nettsider og sikker serverdrift. Denne informasjonen analyseres ikke personrelatert.

Hvis du sender oss informasjon via kontaktskjemaet, lagres denne informasjonen som en del av backupen på våre servere. Informasjonen din blir bare brukt av oss til å behandle forespørselen din. Informasjonen din behandles strengt konfidensielt. Vi gir den aldri videre til en tredjepart.

Ansvarlig:

medi Norway AS
Vestheimvegen 35
4250 Kopervik
Norway
Telefon: +47 52 84 45 00
Telefax: +47 52 84 45 09
post@medinorway.no

Personopplysninger

Personopplysninger er informasjon om deg som person. Den inneholder navn, adresse og epostadresse. Du trenger ikke gi noen personlige opplysninger for å besøke nettstedet vårt. I noen tilfeller trenger vi navn og adresse samt ytterligere informasjon for å kunne tilby deg den ønskede tjenesten.

Det samme gjelder hvis vi skal levere informasjonsmateriale på forespørsel, eller hvis vi skal svare på dine henvendelser. I slike tilfeller vil vi alltid informere deg om det. I tillegg lagrer vi bare informasjon du har sendt til oss automatisk eller frivillig.

Når du bruker en av våre tjenester, samler vi vanligvis bare inn informasjon som er nødvendig for å yte service. Vi kan be deg om mer informasjon, men du bestemmer alltid selv om du ønsker å gi den til oss eller ikke. Når vi behandler personlig informasjon, gjør vi det for å gi deg vår service eller å følge våre kommersielle mål.

Lagrede data

Serverloggfiler

Serverloggfiler

Leverandøren av sidene samler automatisk inn og lagrer informasjon i såkalte serverloggfiler, som nettleseren din automatisk overfører til oss. Dette omfatter:

  • Dato og klokkeslett for forespørselen
  • Navn på den forespurte filen
  • Den siden som forespørselen ble sendt fra
  • Tilgangsstatus (filoverføring, fil ikke funnet, osv.)
  • Nettleser og operativsystem som benyttes
  • IP-adressen til den datamaskinen som forespørselen sendes fra
  • Overført datamengde

En sammenstilling av disse dataene med andre datakilder gjøres ikke. Behandlingen utføres i samsvar med artikkel 6 første ledd bokstav f i EUs personverforordning (GDPR) basert på vår legitime interesse for å forbedre stabiliteten og funksjonaliteten til nettstedet vårt.   

Vi lagrer disse dataene på grunn av teknisk sikkerhet, spesielt for å hindre angrepsforsøk på webserveren vår. En sporing tilbake til enkeltpersoner er ikke mulig for oss med utgangspunkt i disse dataene. Dataene forblir 21 dager på vår webserver og 6 måneder på en loggserver. Dataene behandles kun til statistiske formål; det gjøres ingen sammenligning med andre databaser eller overføring til tredjepart, selv ikke utdragsvis.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler

Når du besøker nettstedet vårt, kan vi lagre informasjon på datamaskinen din i form av informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små filer som overføres fra en webserver til nettleseren din og lagres på harddisken. Denne informasjonen som lagres i informasjonskapslene, gjør at du automatisk vil bli gjenkjent neste gang du besøker nettstedet vårt, noe som vil lette bruken din. Hjemmelen for bruk av informasjonskapsler er ditt samtykke i henhold til personvernforordningens art. 6 første ledd bokstav a eller, for de nødvendige informasjonskapslene, den legitime interessen i henhold til i personvernforordningens artikkel 6 første ledd bokstav f. Våre berettigede interesser er opprettholdelse av nettstedets funksjonalitet og sikkerhet samt beskyttelse mot misbruk, og forbedring av servicen vår.

 

Selvfølgelig kan du også besøke nettstedet vårt uten å godta informasjonskapsler. Hvis du ikke vil at datamaskinen skal gjenkjennes neste gang du besøker nettstedet vårt, kan du nekte bruk av informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din til «Avvis informasjonskapsler». Den respektive prosedyren finner du i bruksanvisningen til den aktuelle nettleseren. Hvis du nekter bruk av informasjonskapsler, kan det imidlertid være begrenset hva du kan gjøre på enkelte områder av våre nettsider.

Tilbakekall eller endre ditt samtykke til informasjonskapsler og få mer informasjon om varigheten av de enkelte informasjonskapslene. 

Cookiebot

Nettsiden vår bruker en netttjeneste fra selskapet Cybot A/S, Havnegade 39, 1058 København (heretter kalt cookiebot.com). Vi bruker disse dataene for å sikre full funksjonalitet på nettstedet vårt. I forbindelse med dette vil nettleseren din muligens overføre personopplysninger til cookiebot.com. 

Rettsgrunnlaget for databehandling er personvernforordningens art. 6 første ledd bokstav f samt personvernforordningens art. 6 første ledd bokstav c. 

Den legitime interessen består i en feilfri funksjon av nettstedet. Slettingen av dataene skjer så snart formålet med innsamlingen er oppfylt. Ytterligere informasjon om behandling av overførte data finnes på cookiebot.com: personvernregler: www.cookiebot.com/de/privacy-policy/

Google

Google Tag Manager

Dette nettstedet bruker Google Tag Manager. Tag Manager samler ikke inn personopplysninger. Verktøyet utløser andre koder, som kan samle inn informasjon. Google Tag Manager har ikke tilgang til denne informasjonen. Hvis du deaktiverer dette på domene- eller informasjonskapselnivå, gjelder det for alle sporingsmerker implementert med Google Tag Manager. Personvernreglene for Google for dette verktøyet finner du her: https://www.google.com/analytics/terms/tag-manager/

Google Analytics med anonymiseringsfunksjon

Vi bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste fra Google Ireland Limited. heretter kalt «Google». Google-Analytics bruker såkalte «Informasjonskapsler», tekstfiler som blir lagret på datamaskinen din og dermed muliggjør en analyse av hvordan du bruker nettstedet.

Informasjonen som genereres av disse informasjonskapslene, for eksempel klokkelestt, sted og frekvens for besøket på nettstedet, inkludert din IP-adresse, overføres til Google og lagres der.

Vi bruker Google Analytics på nettstedet vårt med tillegget «_gat._anonymizeIp». I dette tilfellet vil din IP-adresse allerede bli forkortet av Google i medlemslandene i EU eller EØS og dermed anonymisert.

I spesielle tilfeller vil IP-adressen din bli overført til en server tilhørende Google Inc. i USA og først bli anonymisert der. 

Google vil bruke denne informasjonen til å evaluere bruken av nettstedet vårt, for å utarbeide rapporter om aktiviteten på våre nettsider og å tilby andre tjenester relatert til nettstedaktivitet og internettbruk. Google vil også overføre denne informasjonen til tredjepart hvis det kreves ved lov, eller hvis tredjeparter behandler disse dataene på vegne av Google.

Google hevder at de ikke kobler din IP-adresse til andre data som leveres av Google. 

For mer informasjon om bruken av informasjonskapsler på nettstedet vårt, kan du se i avsnittet «Iinformasjonskapsler».

Google tilbyr også et deaktiveringstillegg for de mest populære nettleserne, noe som gir deg mer kontroll over hva Google samler inn fra nettstedene du besøker. Tillegget informerer Javascript (ga.js) fra Google Analytics om at ingen informasjon om besøket på nettsiden skal overføres til Google Analytics. Deaktivering av tillegg for nettlesere fra Google Analytics hindrer ikke at informasjon blir overført til oss eller til eventuelt andre nettanalysetjenester som vi har tatt i bruk. Ytterligere informasjon om hvordan du installerer nettlesertillegget er tilgjengelig via følgende lenke: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Hvis du besøker nettstedet vårt via en mobil enhet (smarttelefon eller nettbrett), må du i stedet for å klikke på denne lenken for å forhindre at Google Analytics sporer på dette nettstedet i fremtiden. Dette er også mulig som et alternativ til ovennevnte nettlesertillegg. Ved å klikke på lenken, plasseres en reservasjonsinformasjonskapsel (opt-out-cookie) i nettleseren din, som bare gjelder for nettleseren og dette domenet. Hvis du sletter informasjonskapslene i denne nettleseren, vil også reservasjonsinformasjonskapselen bli slettet, slik at du må klikke på lenken på nytt. Hvis du har samtykket i at Google kan koble din nett- og app-nettleserlogg til din Google-konto og bruker informasjon fra Google-kontoen din til å tilpasse annonser, bruker Google dataene dine sammen med Google Analytics-data for å opprette målgruppelister på tvers av enheter. For å gjøre dette, vil Google Analytics først spore din Google-godkjente ID tilknyttet Google-kontoen din (det vil si personlig identifiserbar informasjon) på nettstedet vårt. Deretter vil Google Analytics midlertidig koble din ID med dine Google Analytics-data for å optimalisere målgruppene våre. Hvis du ikke er enig i det, kan du deaktivere dette under «Min konto» i Google-kontoen din.

Google Doubleclick

Google Doubleclick er en tjeneste fra Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland («Google»). Dobbeltklikk by Google bruker informasjonskapsler til å vise annonser som er relevante for deg. Nettleseren din blir i så tilfelle tildelt et pseudonymt ID-nummer (ID) for å kontrollere hvilke annonser som ble vist i nettleseren din, og hvilke annonser som ble valgt. Informasjonskapslene inneholder ingen personlige opplysninger. Ved å bruke DoubleClick-informasjonskapsler kan Google og partnerens nettsteder kun vise annonser basert på tidligere besøk på våre eller andre nettsider på internett. Informasjonen som genereres av informasjonskapslene overføres av Google til en server i USA for evaluering og lagres der. 

Overføring av data fra Google til tredjeparter skjer bare på grunnlag av lovforskrifter eller som en del av en bestilling på databehandling. Google vil under ingen omstendigheter kombinere dataene med andre data som samles inn av Google.

Hvis du vil ha mer informasjon om bruken av informasjonskapsler på nettstedet vårt, kan du se i avsnittet «Informasjonskapsler».

Du kan også hindre Google i å samle inn data generert av informasjonskapslene og relatert til din bruk av nettstedet samt Googles behandlingen disse dataene ved at du via følgende link under punktet DoubleClick-deaktiveringsutvidelse laster ned og installerer de tilgjengelige nettleser-plugins. Du kan også deaktivere DoubleClick-informasjonskapslene med denne opt-out.

Google Web Fonts

Google Web Fonts brukes til å forbedre den visuelle presentasjonen av forskjellige informasjonskapsler på nettstedet vårt. (Http://www.google.com/webfonts/). Nettfontene overføres til nettleserens hurtigbuffer når nettstedet åpnes, slik at de kan brukes til visning. Hvis nettleseren ikke støtter Google Web Font eller ikke tillater tilgang, vises teksten i standardfonten. Når nettstedet åpnes, lagres det ikke informasjonskapsler for besøkende på nettstedet. Data som overføres i forbindelse med nettstedsadgangen blir sendt til ressurspesifikke domener som fonts.googleapis.com eller fonts.gstatic.com. Det vil ikke være tilknyttet data som kan samles inn eller brukes i forbindelse med parallell bruk av autentiserte Google-tjenester som Gmail. Du kan stille inn nettleseren din slik at skriftene ikke lastes av Google-serverne (f.eks. Ved å installere tilleggsprogrammer som NoScript eller Ghostery for Firefox). Hvis nettleseren din ikke støtter Google-skrifter, eller hvis du blokkerer tilgang til Google-serverne, vil teksten vises i standardfonten til systemet. For informasjon om personvernregler for Google Web Fonts, vennligst besøk følgende side: https://developers.google.com/fonts/faq#Privacy

For informasjon om Googles personvernregler og Googles generelle vilkår og betingelser, vennligst besøk Google direkte: https://policies.google.com/privacy?hl=en-EN

Vimeo

Vimeo-plugins

Vi bruker leverandøren Vimeo for integrering av videoer, blant annet. Vimeo drives av Vimeo, LLC med hovedkontor i 555 West 18th Street, New York, New York 10011.

På noen av våre nettsider bruker vi plugins fra leverandøren Vimeo. Hvis du går inn på websidene til nettstedet vårt med en slik plugin - for eksempel mediebiblioteket vårt - vil det bli opprettet en forbindelse til Vimeo-serverne, og pluginen vises. Ved å gjøre dette vil Vimeo-serveren bli informert om hvilke av våre nettsider du har besøkt. Hvis du er logget inn som medlem av Vimeo, vil Vimeo tilordne denne informasjonen til din personlige brukerkonto. Når du bruker programtillegget, for eksempel ved å klikke på startknappen til en video, blir denne informasjonen også tilordnet brukerkontoen din. Du kan forhindre denne oppgaven ved å logge ut av Vimeo-brukerkontoen din før du bruker nettstedet vårt og sletter de tilsvarende informasjonskapslene fra Vimeo.

Mer informasjon om databehandling og personvern hos Vimeo finner du på https://vimeo.com/privacy.

Hvis du vil ha mer informasjon om bruken av informasjonskapsler på nettstedet vårt, kan du se i avsnittet «Informasjonskapsler». 

YouTube

YouTube i avansert personvernmodus

Vi bruker embed-funksjonen til YouTube for å vise og avspille videoer fra leverandøren YouTube (heretter «YouTube»), som tilhører Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland (heretter «Google»).

I forbindelse med dette brukes den utvidete modusen for databeskyttelse som ifølge leverandøren ikke starter lagring av brukerinformasjon før avspilling av videoen/videoene er startet. Når avspilling av innebygde YouTube-videoer startes, bruker leverandøren YouTube informasjonskapsler eller lignende gjenkjenningsteknologier for å samle inn informasjon om brukeradferden. Ifølge merknader til YouTube brukes disse blant annet til å registrere videostatistikk, forbedre brukervennligheten og forhindre misbruk. YouTube-serveren vil motta informasjon om hvilke sider du har besøkt. Hvis du er logget på Google, vil dataene dine bli koblet direkte til kontoen din når du klikker på en video. Hvis du ikke ønsker en kobling til profilen din på YouTube, må du logge deg av før du aktiverer knappen. Google lagrer dataene dine (selv for brukere som ikke er logget på) som bruksprofiler og analyserer dem. En slik analyse skal gjennomføres i henhold til art. 6 første ledd bokstav f i personvernforordningen på grunnlag av Googles legitime interesser i visning av tilpasset annonsering, markedsundersøkelser og/eller tilpasset utforming av nettsiden. Du har rett til innsigelse mot opprettelsen av disse brukerprofilene, der du må henvende deg til YouTube for å kunne benytte deg av den retten.

Du kan protestere mot analysen av bruksatferd samt målrettet annonsering fra YouTube via følgende link https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Du finner mer informasjon om personvern hos YouTube i personvernerklæringen til leverandøren på: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Facebook

Facebook-fanside

Vi driver en Facebook-side (såkalt «Fanpage») på Facebook, en tjeneste fra Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irland.

Facebook samler inn og benytter data for å levere analysetjenester, såkalte «sideinnsikter", for nettstedsoperatører slik at disse kan få informasjon om hvordan personer interagerer med sidene sine og med innholdet som er forbundet til dem. Disse dataene omfatter informasjon om hvilken type innhold brukere ser på eller interagerer med eller hvilke handlinger de utfører, samt informasjon om enhetene som benyttes av brukerne, som f.eks. IP-adresser, operativsystem, nettlesertype, språkinnstillinger, data om informasjonskapsler.

Sammen med Facebook Ireland Ltd. er vi ansvarlige for innsamling og behandling av data fra besøkende til fansiden vår. Det juridiske grunnlaget er vår berettigede interesse av denne informasjonen for reklameformål, art. 6 avsn. 1 S. 1 lit. f. DSGVO (Personvernforordningen). Derfor har vi inngått en avtale med Facebook om felles ansvar med hensyn til behandling av dine data i henhold til artikkel 26 i DSGVO (Personvernforordningen). Avtalen med Facebook regulerer også spesielt hvilke sikkerhetstiltak Facebook må overholde og at Facebook må overholde den berørtes rettigheter.

Du finner mer informasjon om sideinnsikter samt råd om hvordan du gjør krav på dine rettigheter som berørt i avsnittet «Informasjon om sideinnsikter.» Du kan lese vilkårene for den avtalen som er inngått med Facebook her.

Mer informasjon

Sikkerhet

Sikkerhet

Vi har iverksatt tekniske og administrative forholdsregler for å beskytte din personlige informasjon mot tap, ødeleggelse, manipulering og uautorisert tilgang. Alle våre ansatte, samt tjenesteleverandører som jobber for oss, er forpliktet til å overholde gjeldende personvernlover.

Når vi samler inn og behandler personlig informasjon, blir den kryptert før den overføres. Det betyr at dataene dine ikke kan misbrukes av tredjeparter. Våre sikkerhetsforanstaltninger forbedres kontinuerlig, og våre retningslinjer for personvern oppdateres jevnlig. Sørg for at du har den nyeste versjonen.

Dataoverføring til tredjestat

Dataoverføring til tredjestat

Hvis vi behandler data i land utenfor EØS-området, beskytter vi dem med en beslutning om tilstrekkelig beskyttelsesnivå iht. EU-kommisjonens personvernforordning art. 45 første ledd, eller vi bruker standard personvernbestemmelser godkjent av EU-kommisjonen i henhold til artikkel 46 andre ledd bokstav c i personvernforordningen ved utformingen av kontraktsforhold med mottakere i tredjestat.

Lagringens varighet

Lagringens varighet

Vi lagrer dine data

  • hvis du har samtykket til behandlingen og maksimalt inntil du trekker tilbake samtykket ditt,
  • hvis vi trenger dataene for å utføre en kontrakt, og maksimalt så lenge det kontraktsmessige forholdet med deg foreligger,
  • hvis vi bruker dataene på grunnlag av en legitim interesse, og maksimalt så lenge din interesse for sletting eller anonymisering ikke veier tyngre,
  • hvis det foreligger juridiske forpliktelser for oppbevaring, fram til slutten av oppbevaringsfristen.

Den registrertes rettigheter

Du har til enhver tid rett til informasjon, rettelse, sletting eller begrensning av behandlingen av dine lagrede data. Du har også rett til å komme med innvendinger mot behandlingen samt rett til dataoverføring eller klage i samsvar med forutsetningene i personvernloven.

Informasjon

Rett til informasjon:

Du kan be om informasjon fra oss, om og i hvilken grad vi behandler dine personopplysninger.

Rettelse

Rett til rettelse:

Hvis vi behandler opplysninger om deg som er ufullstendige eller feilaktige, kan du når som helst be om at vi skal korrigere eller komplettere dem.

Sletting

Rett til sletting:

Du kan be om at alle opplysninger vi har om deg slettes hvis vi behandler dem ulovlig eller hvis behandlingen påvirker dine legitime interesser i uforholdsmessig grad. Vær oppmerksom på at det kan finnes grunner til å motsette seg en umiddelbar sletting, f.eks. i tilfelle lovbestemte lagringskrav.

Uansett din rett til sletting, vil vi umiddelbart slette opplysningene, med mindre det er i strid med lovlig eller juridisk plikt til lagring.

Begrensning av behandling

Rett til begrensning av behandling:

Du kan kreve at vi begrenser behandling av dine data hvis

  • du bestrider riktigheten av dataene, for en periode som tillater oss å kontrollere riktigheten av dataene,
  • behandlingen av dataene er ulovlig, men du avviser sletting og i stedet ber om en begrenset bruk,
  • vi ikke lenger har behov for dataene for det tiltenkte formål, men du fortsatt har behov for disse dataene for å fremme eller forsvare juridiske krav, eller
  • du har kommet med innvendinger mot behandling av dataene.

Dataportabilitet

Rett til dataportabilitet:

Du kan kreve at vi gir deg den informasjonen du har gitt oss i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format, og at du kan overføre nevnte opplysninger til en annen behandlingsansvarlig uten hindring fra vår side, forutsatt at

  • vi behandler disse dataene på grunnlag av samtykke fra deg eller for å oppfylle en avtale mellom oss, og
  • denne behandlingen foregår automatisk.

Hvis det er teknisk mulig, kan du kreve at vi overfører dataene direkte til en annen ansvarlig person.

Innsigelsesrett

Innsigelsesrett:

Hvis vi behandler dataene dine henhold til en legitim interesse, kan du når som helst protestere mot denne databehandlingen. Vi vil da ikke lenger behandle dataene dine med mindre vi kan vise til overbevisende, legitime grunner for behandling som oppveier dine interesser, rettigheter og friheter, eller hvis behandlingen skjer for å håndheve, forfølge eller forsvare juridiske krav. Du kan protestere mot behandlingen av personopplysningene dine i forbindelse med direkte markedsføring når som helst og uten å oppgi en grunn.

Klagerett

Klagerett:

Hvis du mener at vi bryter med tysk eller europeisk lov om personvern når vi behandler personopplysningene dine, kan du kontakte oss for å avklare eventuelle spørsmål du måtte ha. Du har selvfølgelig også rett til å kontakte tilsynsmyndigheten i det landet der du bor, dvs. Datatilsynet i Norge.

Hvis du vil utøve en av de nevnte rettighetene overfor oss, kan du kontakte vår personvernsansvarlig. Hvis vi er i tvil, kan vi be om tilleggsinformasjon for å bekrefte identiteten din.

Endringer i retningslinjene for personvern

Vi forbeholder oss retten til å endre våre retningslinjer for personvern hvis det blir nødvendig på grunn av ny teknologi. Sørg for at du har den nyeste versjonen. Hvis det gjøres grunnleggende endringer i våre retningslinjer for personvern, vil vi informere om dette på nettsiden vår.

Alle interesserte og besøkende på nettstedet vårt kan stille oss spørsmål om personvern til:

ePrivacy GmbH
Prof. Dr. Christoph Bauer
Große Bleichen 21
20354 Hamburg
Germany
E-Mail: dataprotection@medi.de