Personvernerklæring

Vi setter pris på din interesse for nettstedet vårt. Beskyttelsen av personvernet ditt er veldig viktig for oss.

Personvernerklæring

Vi tar personvern på alvor

Det er viktig for oss å beskytte personvernet ditt når vi behandler dine personlige opplysninger. Når du besøker nettstedet vårt, lagrer våre nettservere IP-adressen til internettleverandøren din, nettstedet du besøkte før du kom til nettsiden vår, sidene du besøker på nettstedet vårt samt datoen og varigheten av besøket som standard. Denne informasjonen er nødvendig for å sikre teknisk visning av nettsider og sikker serverdrift. Denne informasjonen analyseres ikke personrelatert.

Hvis du sender oss informasjon via kontaktskjemaet, lagres denne informasjonen som en del av backupen på våre servere. Informasjonen din blir bare brukt av oss til å behandle forespørselen din. Informasjonen din behandles strengt konfidensielt. Vi gir den aldri videre til en tredjepart.

Ansvarlig:

medi GmbH & Co. KG
Medicusstr. 1
D-95448 Bayreuth
Telefon: +49 (0)921 912-0
E-Mail: info@medi.de

Personopplysninger

Personopplysninger er informasjon om deg som person. Den inneholder navn, adresse og epostadresse. Du trenger ikke gi noen personlige opplysninger for å besøke nettstedet vårt. I noen tilfeller trenger vi navn og adresse samt ytterligere informasjon for å kunne tilby deg den ønskede tjenesten.

Det samme gjelder hvis vi skal levere informasjonsmateriale på forespørsel, eller hvis vi skal svare på dine henvendelser. I slike tilfeller vil vi alltid informere deg om det. I tillegg lagrer vi bare informasjon du har sendt til oss automatisk eller frivillig.

Når du bruker en av våre tjenester, samler vi vanligvis bare inn informasjon som er nødvendig for å yte service. Vi kan be deg om mer informasjon, men du bestemmer alltid selv om du ønsker å gi den til oss eller ikke. Når vi behandler personlig informasjon, gjør vi det for å gi deg vår service eller å følge våre kommersielle mål.

Automatisk lagret informasjon

Serverloggfiler

Serverloggfiler

Leverandøren av sidene samler automatisk inn og lagrer informasjon i såkalte serverloggfiler, som nettleseren din automatisk overfører til oss.

Dette omfatter:

  • Dato og klokkeslett for forespørselen
  • Navn på den forespurte filen
  • Den siden som forespørselen ble sendt fra
  • Tilgangsstatus (filoverføring, fil ikke funnet, osv.)
  • Nettleser og operativsystem som benyttes
  • IP-adressen til den datamaskinen som forespørselen sendes fra
  • Overført datamengde

En sammenstilling av disse dataene med andre datakilder gjøres ikke. Behandlingen utføres i samsvar med artikkel 6 første ledd bokstav f i EUs personverforordning (GDPR) basert på vår legitime interesse for å forbedre stabiliteten og funksjonaliteten til nettstedet vårt. Av hensyn til teknisk sikkerhet, spesielt for å avverge angrep på nettserveren vår, lagres disse dataene kun i kort tid. En tilbakeføring til enkeltpersoner er ikke mulig på grunnlag av disse dataene. Etter senest sju dager blir dataene anonymisert ved å forkorte IP-adressen på domenenivå, slik at det ikke lenger er mulig å etablere en kobling til den enkelte bruker. I anonym form blir dataene også behandlet for statistiske formål; det gjøres ingen sammenligning med andre databaser eller overføring til tredjepart, selv ikke utdragsvis. Kun i forbindelse med vår serverstatistikk, som vi publiserer annethvert år i vår aktivitetsrapport, gis en presentasjon av antall sidevisninger.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler

Når du besøker nettstedet vårt, kan vi lagre informasjon på datamaskinen din i form av informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små filer som overføres fra en internettserveren til nettleseren din og lagres på harddisken. Bare IP-adressen lagres her – ingen personligopplysninger. Denne informasjonen, som er lagret i informasjonskapslene, gjør at du automatisk vil bli gjenkjent neste gang du besøker nettstedet vårt, noe som vil lette bruken din. Rettsgrunnlaget for bruk av informasjonskapsler er den legitime interessen i henhold til artikkel 6 første ledd bokstav f i personvernforordningen.

Selvfølgelig kan du også besøke nettstedet vårt uten å godta informasjonskapsler. Hvis du ikke vil at datamaskinen skal gjenkjennes neste gang du besøker nettstedet vårt, kan du nekte bruk av informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din til «Avvis informasjonskapsler». Den respektive prosedyren finner du i bruksanvisningen til den aktuelle nettleseren. Hvis du nekter bruk av informasjonskapsler, kan det imidlertid være begrenset hva du kan gjøre på enkelte områder av våre nettsider.

Oppdater eller endre samtykke til informasjonskapsler

Google

Google Tag Manager

Dette nettstedet bruker Google Tag Manager. Tag Manager samler ikke inn personopplysninger. Verktøyet utløser andre koder, som kan samle inn informasjon. Google Tag Manager har ikke tilgang til denne informasjonen. Hvis du deaktiverer dette på domene- eller informasjonskapselnivå, gjelder det for alle sporingsmerker implementert med Google Tag Manager. Personvernreglene for Google for dette verktøyet finner du her: https://www.google.com/analytics/terms/tag-manager/

Google Analytics med anonymiseringsfunksjon

Vi bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste fra Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, heretter kalt «Google». Google-Analytics bruker såkalte «Informasjonskapsler», tekstfiler som blir lagret på datamaskinen din og dermed muliggjør en analyse av hvordan du bruker nettstedet.

Informasjonen som genereres av disse informasjonskapslene, for eksempel klokkelestt, sted og frekvens for besøket på nettstedet, inkludert din IP-adresse, overføres til Google i USA og lagres der.

Vi bruker Google Analytics på nettstedet vårt med tillegget «_gat._anonymizeIp». I dette tilfellet vil din IP-adresse allerede bli forkortet av Google i medlemslandene i EU eller EØS og dermed anonymisert.

Google vil bruke denne informasjonen til å evaluere bruken av nettstedet vårt, for å utarbeide rapporter om aktiviteten på våre nettsider og å tilby andre tjenester relatert til nettstedaktivitet og internettbruk. Google vil også overføre denne informasjonen til tredjepart hvis det kreves ved lov, eller hvis tredjeparter behandler disse dataene på vegne av Google.

Google hevder at de ikke kobler din IP-adresse til andre data som leveres av Google. Du kan hindre installasjon av informasjonskapsler ved å stille inn nettleserprogramvaren tilsvarende; vi gjør imidlertid oppmerksom på at hvis du gjør det, så kan du kanskje ikke fullt ut benytte alle funksjonene på nettstedet vårt.

Google tilbyr også et deaktiveringstillegg for de mest populære nettleserne, noe som gir deg mer kontroll over hva Google samler inn fra nettstedene du besøker. Tillegget informerer Javascript (ga.js) fra Google Analytics om at ingen informasjon om besøket på nettsiden skal overføres til Google Analytics. Deaktivering av tillegg for nettlesere fra Google Analytics hindrer ikke at informasjon blir overført til oss eller til eventuelt andre nettanalysetjenester som vi har tatt i bruk. Ytterligere informasjon om hvordan du installerer nettlesertillegget er tilgjengelig via følgende lenke: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Hvis du besøker nettstedet vårt via en mobil enhet (smarttelefon eller nettbrett), må du i stedet for å klikke på denne lenken for å forhindre at Google Analytics sporer på dette nettstedet i fremtiden. Dette er også mulig som et alternativ til ovennevnte nettlesertillegg. Ved å klikke på lenken, plasseres en reservasjonsinformasjonskapsel (opt-out-cookie) i nettleseren din, som bare gjelder for nettleseren og dette domenet. Hvis du sletter informasjonskapslene i denne nettleseren, vil også reservasjonsinformasjonskapselen bli slettet, slik at du må klikke på lenken på nytt.

Hvis du har samtykket i at Google kan koble din nett- og app-nettleserlogg til din Google-konto og bruker informasjon fra Google-kontoen din til å tilpasse annonser, bruker Google dataene dine sammen med Google Analytics-data for å opprette målgruppelister på tvers av enheter. For å gjøre dette, vil Google Analytics først spore din Google-godkjente ID tilknyttet Google-kontoen din (det vil si personlig identifiserbar informasjon) på nettstedet vårt. Deretter vil Google Analytics midlertidig koble din ID med dine Google Analytics-data for å optimalisere målgruppene våre.

Hvis du ikke er enig i det, kan du deaktivere dette under «Min konto» i Google-kontoen din.

Google Web Fonts

Google Web Fonts brukes til å forbedre den visuelle presentasjonen av forskjellige informasjonskapsler på nettstedet vårt. (Http://www.google.com/webfonts/). Nettfontene overføres til nettleserens hurtigbuffer når nettstedet åpnes, slik at de kan brukes til visning. Hvis nettleseren ikke støtter Google Web Font eller ikke tillater tilgang, vises teksten i standardfonten. Når nettstedet åpnes, lagres det ikke informasjonskapsler for besøkende på nettstedet. Data som overføres i forbindelse med nettstedsadgangen blir sendt til ressurspesifikke domener som fonts.googleapis.com eller fonts.gstatic.com. Det vil ikke være tilknyttet data som kan samles inn eller brukes i forbindelse med parallell bruk av autentiserte Google-tjenester som Gmail. Du kan stille inn nettleseren din slik at skriftene ikke lastes av Google-serverne (f.eks. Ved å installere tilleggsprogrammer som NoScript eller Ghostery for Firefox). Hvis nettleseren din ikke støtter Google-skrifter, eller hvis du blokkerer tilgang til Google-serverne, vil teksten vises i standardfonten til systemet. For informasjon om personvernregler for Google Web Fonts, vennligst besøk følgende side: https://developers.google.com/fonts/faq#Privacy

For informasjon om Googles personvernregler og Googles generelle vilkår og betingelser, vennligst besøk Google direkte: https://policies.google.com/privacy?hl=en-EN

Vimeo

Vimeo-plugins

Vi bruker leverandøren Vimeo for integrering av videoer, blant annet. Vimeo drives av Vimeo, LLC med hovedkontor i 555 West 18th Street, New York, New York 10011.

På noen av våre nettsider bruker vi plugins fra leverandøren Vimeo. Hvis du går inn på websidene til nettstedet vårt med en slik plugin - for eksempel mediebiblioteket vårt - vil det bli opprettet en forbindelse til Vimeo-serverne, og pluginen vises. Ved å gjøre dette vil Vimeo-serveren bli informert om hvilke av våre nettsider du har besøkt. Hvis du er logget inn som medlem av Vimeo, vil Vimeo tilordne denne informasjonen til din personlige brukerkonto. Når du bruker programtillegget, for eksempel ved å klikke på startknappen til en video, blir denne informasjonen også tilordnet brukerkontoen din. Du kan forhindre denne oppgaven ved å logge ut av Vimeo-brukerkontoen din før du bruker nettstedet vårt og sletter de tilsvarende informasjonskapslene fra Vimeo.

Mer informasjon om databehandling og personvern hos Vimeo finner du på https://vimeo.com/privacy.

YouTube

YouTube i modus for forbedret personvern

Vi bruker leverandøren YouTube for integrering av videoer. Videoene er innebygd i personvernforbedret modus. Som de fleste nettsteder bruker YouTube også informasjonskapsler for å samle informasjon om besøkende på nettstedet. YouTube bruker denne informasjonen til å samle videostatistikk, forhindre svindel og forbedre brukervennligheten, blant annet. Dette fører også til en forbindelse til Google DoubleClick-nettverket. Når du starter videoen, kan det utløse ytterligere databehandlingsprosedyrer. Vi har ingen innflytelse over dette. For mer informasjon om personvern på YouTube, vennligst se personvernreglene deres: http://www.youtube.com/t/privacy_at_youtube

Mer informasjon

Sikkerhet

Vi har iverksatt tekniske og administrative forholdsregler for å beskytte din personlige informasjon mot tap, ødeleggelse, manipulering og uautorisert tilgang. Alle våre ansatte, samt tjenesteleverandører som jobber for oss, er forpliktet til å overholde gjeldende personvernlover.

Når vi samler inn og behandler personlig informasjon, blir den kryptert før den overføres. Det betyr at dataene dine ikke kan misbrukes av tredjeparter. Våre sikkerhetsforanstaltninger forbedres kontinuerlig, og våre retningslinjer for personvern oppdateres jevnlig. Sørg for at du har den nyeste versjonen.

Den registrertes rettigheter

Du har til enhver tid rett til informasjon, rettelse, sletting eller begrensning av behandlingen av dine lagrede data. Du har også rett til å komme med innvendinger mot behandlingen samt rett til dataoverføring eller klage i samsvar med forutsetningene i personvernloven.

Rett til informasjon

Rett til informasjon:

Du kan be om informasjon fra oss, om og i hvilken grad vi behandler dine personopplysninger.

Rett til rettelse

Rett til rettelse:

Hvis vi behandler opplysninger om deg som er ufullstendige eller feilaktige, kan du når som helst be om at vi skal korrigere eller komplettere dem.

Rett til sletting

Rett til sletting:

Du kan be om at alle opplysninger vi har om deg slettes hvis vi behandler dem ulovlig eller hvis behandlingen påvirker dine legitime interesser i uforholdsmessig grad. Vær oppmerksom på at det kan finnes grunner til å motsette seg en umiddelbar sletting, f.eks. i tilfelle lovbestemte lagringskrav.

Uansett din rett til sletting, vil vi umiddelbart slette opplysningene, med mindre det er i strid med lovlig eller juridisk plikt til lagring.

Rett til begrensning av behandling

Rett til begrensning av behandling:

Du kan kreve at vi begrenser behandling av dine data hvis

  • du bestrider riktigheten av dataene, for en periode som tillater oss å kontrollere riktigheten av dataene,
  • behandlingen av dataene er ulovlig, men du avviser sletting og i stedet ber om en begrenset bruk,
  • vi ikke lenger har behov for dataene for det tiltenkte formål, men du fortsatt har behov for disse dataene for å fremme eller forsvare juridiske krav, eller
  • du har kommet med innvendinger mot behandling av dataene.

Rett til dataportabilitet

Rett til dataportabilitet:

Du kan kreve at vi gir deg den informasjonen du har gitt oss i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format, og at du kan overføre nevnte opplysninger til en annen behandlingsansvarlig uten hindring fra vår side, forutsatt at

  • vi behandler disse dataene på grunnlag av samtykke fra deg eller for å oppfylle en avtale mellom oss, og
  • denne behandlingen foregår automatisk.

Hvis det er teknisk mulig, kan du kreve at vi overfører dataene direkte til en annen ansvarlig person.

Innsigelsesrett

Innsigelsesrett:

Hvis vi behandler dataene dine henhold til en legitim interesse, kan du når som helst protestere mot denne databehandlingen. Dette vil også gjelde for en profilering basert på disse bestemmelsene. Vi vil da ikke lenger behandle dataene dine med mindre vi kan vise til overbevisende, legitime grunner for behandling som oppveier dine interesser, rettigheter og friheter, eller hvis behandlingen skjer for å håndheve, forfølge eller forsvare juridiske krav. Du kan protestere mot behandlingen av personopplysningene dine i forbindelse med direkte markedsføring når som helst og uten å oppgi en grunn.

Klagerett

Klagerett:

Hvis du mener at vi bryter med tysk eller europeisk lov om personvern når vi behandler personopplysningene dine, kan du kontakte oss for å avklare eventuelle spørsmål du måtte ha. Du har selvfølgelig også rett til å kontakte tilsynsmyndigheten i det landet der du bor, dvs. Datatilsynet i Norge.

Hvis du vil utøve en av de nevnte rettighetene overfor oss, kan du kontakte vår personvernsansvarlig. Hvis vi er i tvil, kan vi be om tilleggsinformasjon for å bekrefte identiteten din.

Endringer i retningslinjene for personvern

Vi forbeholder oss retten til å endre våre retningslinjer for personvern hvis det blir nødvendig på grunn av ny teknologi. Sørg for at du har den nyeste versjonen. Hvis det gjøres grunnleggende endringer i våre retningslinjer for personvern, vil vi informere om dette på nettsiden vår.

Alle interesserte og besøkende på nettstedet vårt kan stille oss spørsmål om personvern til:

Christian Volkmer
Projekt 29 GmbH & Co. KG
Ostengasse 14
D-93047 Regensburg
Germany
Tlf.: +49 (0)941 2986930
Faks:  +49 (0)941 29869316
Epost: anfrage@projekt29.de
Internett: www.projekt29.de